Fakturist 2 za Windows XP/Vista/7/8  
preuzmite besplatnu demo verziju (2 MB)kupite licencu on-linekontaktirajte nas e-mailom
Fakturist 2 za Windows XP/Vista/7/8/10


Download

Ovdje možete preuzeti besplatnu probnu verziju programa Fakturist 2.
Vrijeme korištenja probne verzije je ograničeno na 30 dana.


Naziv datotekeVrstaVeličina 
fakturist2_instalacija.exeInstalacija verzije 2.6.019 MBPreuzmi
fakturist2_nadogradnja_na_2.6.0.exeNadogradnja verzije 2.x.x na verziju 2.6.02,4 MBPreuzmi
FISKAL_X.P12Produkcijski certifikat za fiskalizacijuFina - upute za preuzimanje


Verzije 2.5.x imaju mogućnost automatske nadogradnje. Kada Vam se prilikom pokretanja programa pojavi poruka "Izašla je nova verzija. Želite li nadograditi program?", kliknite na "Da".

Kliknite ovdje za upute za ručnu nadogradnju i za opis novosti u verziji 2.6.0.
Upute za instalaciju programa Fakturist 2:

- pokrenite instalacijsku datoteku fakturist2_instalacija.exe
- nakon što pokrenete instalaciju na ekranu će se prikazati licencni ugovor
- pročitajte licencni ugovor i kliknite na "Prihvaćam"
- kliknite na "Instaliraj"
- nakon završetka instalacije kliknite na "Zatvori"
- na Vašem desktopu (radnoj površini) pojavit će se ikona "Fakturist 2"

Program se pokreće dvostrukim klikom na ikonu "Fakturist 2". Ako Vam se u Fakturistu ne prikazuju hrvatska slova š,đ,č,ć,ž, napravite sljedeće: zatvorite Fakturista, u Windowsima idite na Settings -> Time & Language -> Language -> Administrative Language Settings (ili na Control Panel --> Clock, Language, and Region --> Region --> Administrative). Pod "Current language for non-Unicode programs" kliknite na "Change system locale", i odaberite Croatian.Upute za fiskalizaciju:

Za rad u sustavu fiskalizacije morate imati Windows 7, 8 ili 10. Fiskalizacija ne radi u Windowsima XP i Vista, jer CIS Porezne uprave koristi novi sigurnosni protokol TLS v1.2 kojeg Windowsi XP i Vista ne podržavaju.

Ako nemate obvezu fiskaliziranja računa, tj. ako naplatu vršite isključivo putem žiro-računa, tada možete slobodno koristiti Windows XP/Vistu.

Za rad u testnoj okolini (spajanje na testni server Porezne uprave) potreban je demo certifikat, a za rad u produkcijskoj okolini (spajanje na produkcijski server Porezne uprave) potreban je produkcijski certifikat.

U probnoj verziji, ako je u prog.postavkama fiskalizacija uključena, program radi u testnoj okolini (koristi testnu bazu podataka, demo certifikat, i podatke šalje na testni server Porezne uprave).
U registriranoj verziji, ako je u prog.postavkama fiskalizacija uključena, program radi u produkcijskoj okolini (koristi produkcijsku bazu podataka, produkcijski certifikat, i podatke šalje na produkcijski server Porezne uprave).

Za detaljne upute kliknite ovdje.Upute za slanje e-računa:

Budući da se e-računi moraju slati preko ovlaštenog informacijskog posrednika za razmjenu e-računa, program Fakturist je povezan s posrednicima ePoslovanje.hr i Moj eRačun. Kako biste u Fakturistu mogli slati e-račune, najprije se morate registrirati kod jednog od navedenih posrednika. Kad od posrednika dobijete API key, ili korisnički ID i lozinku, u Fakturistu kliknite na Postavke --> Postavke e-računa, i unesite ih u odgovarajuća polja. Unesite sve podatke na karticama "Postavke e-računa" i "Tvrtka".

Za slanje e-računa, u prozoru "Izlazni računi" odaberite račun i snimite ga u PDF format (klikom na gumb "Snimi račun u PDF format"), a zatim kliknite na "Pošalji e-račun" (unutar plavog okvira "Kupac" na lijevoj strani). Otvorit će se prozor "Slanje e-računa" u kojem trebate kliknuti na gumb "...", odabrati PDF datoteku, i kliknuti "Pošalji". Fakturist šalje e-račun na server posrednika, gdje se e-račun digitalno potpisuje, certificira i sprema u bazu posrednika, a zatim posrednik šalje primatelju e-računa email obavijest s linkom za preuzimanje e-računa. Statuse poslanih e-računa u Fakturistu možete vidjeti klikom na Dokumenti --> E-računi u gornjem izborniku.Upute za snimanje dokumenata u PDF formatu:

Kada u Fakturistu kliknete npr. na gumb "Snimi račun u PDF formatu", otvorit će se prozor u kojem samo trebate kliknuti na Spremi ili E-pošta (Spremi = snimi pdf dokument u željeni direktorij, E-pošta = snimi pdf dokument u željeni direktorij i pošalji ga emailom).
Ako želite automatizirati proces snimanja, tako da se dokument automatski snimi u određeni direktorij (bez pojavljivanja prozora sa opcijama Spremi/E-pošta), tada označite odgovarajuće opcije u postavkama PDFCreatora: u gornjem izborniku Fakturista kliknite na Postavke -> PDFCreator -> Pisač -> Postavke pisača -> Automatsko spremanje i stavite kvačicu ispred Koristi automatsko spremanje i Koristi ovaj direktorij za automatsko spremanje, te odaberite direktorij u koji želite da se pdf dokumenti automatski snimaju. Na kraju kliknite na "Spremi" i izađite iz PDFCreatora klikom na x u gornjem desnom kutu.

Ukoliko na Vašem računalu nemate instaliran program za pregled/čitanje PDF datoteka Adobe Reader, možete ga skinuti ovdje: http://get.adobe.com/reader/

O programu
Download
Cjenik
Uputstva
Česta pitanja
Reference
Komentari
Narudžba
Distributeri
Kontakt


Izdavač:
INFOVISION
Svetice 50
10000 Zagreb
Tel: 097 6052 482
E-mail: info@infovision.hr
Fakturist (c) 2020, All rights reserved